Det ska vara enkelt att hyra studentflak. Nedanför förklarar vi mer ingående hur det går till att hyra flak. Du kan läsa om hur du bokar, vilka regler som gäller och hur färden går till. Har du ytterligare frågor kan du gå in under “Frågor & Svar” här på sidan. Du är också varmt välkommen att maila och ringa till oss om du har frågor.
Att ta hänsyn till miljön är en självklarhet för oss på Minstudent.se. Vi gör allt vi kan för att vår verksamhet ska ha en sådan liten inverkan på miljön som bara möjligt går. Åker vi t.ex. in i miljözoner gör vi det aldrig utan att ha miljöcertifierade fordon. Spolar av lastbilarna gör vi självklart endast i tvätthallar. Vi försöker också att städa upp efter våra studentflaksfärder så mycket vi kan. Vi källsorterar skräp på miljöstationer och alla burkar återvinns. Vi har nu också inlett ett samarbete med Returpack som är ansvariga för det svenska återvinningssystemet. Allt för att vi ständigt ska förbättra och effektivisera återvinningen av alla burkar som slängs under studentflaksfärder.
Vi ser till att hela tiden bli bättre på återvinning vilket siffrorna nedan tydligt visar. Detta är antal kg aluminiumburkar som vi lyckats samla in.
2021: 0 burkar (Pandemi)
2020: 0 burkar (Pandemi)
2019: 222,717 burkar
2018: 181,233 burkar
2017: 196,334 burkar
2016: 2,660 kg
2015: 2,200 kg
2014: 830 kg
2013: 1,600 kg
2012: 1,200 kg
2011: 740 kg
2010: 630 kg
2009: 560 kg
Vi är duktiga återvinnare i Sverige. Av 1 miljard sålda burkar i landet återvinns faktiskt hela 90 %! Sedan den första burken dök upp på marknaden den 1 oktober 1955 så har burken sett i stort sett likadan ut. Men produktutvecklingen har gått framåt. Dagens burkar är lättare och har en mycket bättre hållbarhet. Det finns idag många olika burkstorlekar att välja bland men den som rymmer 33 cl är vanligast. Returburken är en brilliant uppfinning då man helt utan att behöva tillsätta andra material kan göra helt nya burkar igen. Jämfört med glas så väger en tomburk bara en tjugondel av vad en glasflaska väger och har en helt annan hållbarhet.